top of page
Foto do escritor Rachel Hartwright

Banana Loaf Cake - A British Recipe!

Atualizado: 10 de abr. de 2021


Foto de pão de bolo de banana (Banana Loaf Cake)
Banana Loaf Cake - A British Recipe!

*** VERSÃO EM PORTUGUÊS ABAIXO ***



Hello! What better way to celebrate the weekend than baking a traditional British Loaf cake. I have recorded a video on YouTube and Instagram explaining how to make this delicious banana cake, and here is the full recipe for you to make it at home too. Please take a photo and post it on social media, tagging @talk2rachel in the post, as I would love to see your cakes too!



BANANA LOAF CAKE


Ingredients

2 big ripe bananas

2 tablespoons milk

110g/4oz soft butter or baking spread

225g/8oz self-raising flour

175g/6oz caster sugar

1 teaspoon baking powder

2 free-range eggs

80g/2oz dark chocolate chips



Method

  • Preheat the oven 160C/140C Fan/Gas 3. Grease and line a 450g/1lb loaf tin.

  • Use a fork to mash the banana in a mixing bowl. Add the remaining cake ingredients (except the chocolate chips) and beat with an electric hand whisk until combined and smooth.

  • Stir in the chocolate chips and spoon the mixture into the prepared loaf tin.

  • Bake for 40-45 minutes or until well risen and golden-brown.

  • Set aside to cool for 10 minutes, then remove from the tin and leave to cool on a wire rack.

  • Enjoy warm with a cup of tea or coffee.


Happy Baking!

Rachel



 


Receita de pão de bolo de banana


Olá! Que melhor maneira de comemorar o fim de semana do que fazer um tradicional British Loaf Cake. Gravei um vídeo no Youtube e Instagram explicando como fazer esse delicioso bolo de banana, e aqui está a receita completa para você fazer em casa também. Por favor, tire uma foto e poste nas redes sociais, marcando @Talk2Rachel no post, pois eu adoraria ver seus bolos também!


PÃO DE BOLO DE BANANA


Ingredientes

2 bananas grandes maduras

2 colheres de sopa de leite

110g de manteiga ou pasta para assar

225g de farinha com fermento

175g de açúcar refinado

1 colher de chá de fermento em pó

2 ovos caipiras

80g de chocolate amargo


Método

  • Pré-aqueça o forno a 160C / 140C Ventilador / Gás 3. Unte e forre uma forma de pão de 450g.

  • Use um garfo para amassar a banana em uma tigela. Adicione os ingredientes restantes do bolo (exceto as gotas de chocolate) e bata com um batedor elétrico de mão até ficar homogêneo.

  • Junte as gotas de chocolate e coloque a mistura na forma de pão preparada.

  • Asse por 40-45 minutos ou até que cresçam bem e dourem.

  • Deixe esfriar por 10 minutos, retire da forma e deixe esfriar sobre uma gradinha.

  • Desfrute quente com uma xícara de chá ou café.


Happy Baking!

Rachel

122 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

コメント


bottom of page