*** VERSÃO EM PORTUGUÊS ABAIXO ***
Hello! What better way to celebrate the weekend than baking a traditional British Loaf cake. I have recorded a video on YouTube and Instagram explaining how to make this delicious banana cake, and here is the full recipe for you to make it at home too. Please take a photo and post it on social media, tagging @talk2rachel in the post, as I would love to see your cakes too!
BANANA LOAF CAKE
Ingredients
2 big ripe bananas
2 tablespoons milk
110g/4oz soft butter or baking spread
225g/8oz self-raising flour
175g/6oz caster sugar
1 teaspoon baking powder
2 free-range eggs
80g/2oz dark chocolate chips
Method
Preheat the oven 160C/140C Fan/Gas 3. Grease and line a 450g/1lb loaf tin.
Use a fork to mash the banana in a mixing bowl. Add the remaining cake ingredients (except the chocolate chips) and beat with an electric hand whisk until combined and smooth.
Stir in the chocolate chips and spoon the mixture into the prepared loaf tin.
Bake for 40-45 minutes or until well risen and golden-brown.
Set aside to cool for 10 minutes, then remove from the tin and leave to cool on a wire rack.
Enjoy warm with a cup of tea or coffee.
Happy Baking!
Rachel
Receita de pão de bolo de banana
Olá! Que melhor maneira de comemorar o fim de semana do que fazer um tradicional British Loaf Cake. Gravei um vídeo no Youtube e Instagram explicando como fazer esse delicioso bolo de banana, e aqui está a receita completa para você fazer em casa também. Por favor, tire uma foto e poste nas redes sociais, marcando @Talk2Rachel no post, pois eu adoraria ver seus bolos também!
PÃO DE BOLO DE BANANA
Ingredientes
2 bananas grandes maduras
2 colheres de sopa de leite
110g de manteiga ou pasta para assar
225g de farinha com fermento
175g de açúcar refinado
1 colher de chá de fermento em pó
2 ovos caipiras
80g de chocolate amargo
Método
Pré-aqueça o forno a 160C / 140C Ventilador / Gás 3. Unte e forre uma forma de pão de 450g.
Use um garfo para amassar a banana em uma tigela. Adicione os ingredientes restantes do bolo (exceto as gotas de chocolate) e bata com um batedor elétrico de mão até ficar homogêneo.
Junte as gotas de chocolate e coloque a mistura na forma de pão preparada.
Asse por 40-45 minutos ou até que cresçam bem e dourem.
Deixe esfriar por 10 minutos, retire da forma e deixe esfriar sobre uma gradinha.
Desfrute quente com uma xícara de chá ou café.
Happy Baking!
Rachel
コメント